4 viktiga fördelar med granatäppleolja

4 viktiga fördelar med granatäppleolja – Pomegranate

 

Det är ingen hemlighet att använda vissa oljor på huden kan bidra till att förbättra utseendet och sakta ner åldringsprocessen. Många populära oljor har faktiskt mycket mer fördelar än människor inser. En av dessa oljor är granatäppleolja.

Granatäpplefröolja är ofta förbisedd som en nyckelolja att använda, trots att den har så många fördelar.
Det är därför oljan används i så många produkter, inklusive de som syftar till att minska tecken på åldrande och förbättra hudskador.

 

4 viktiga fördelar med granatäppleolja

 

1/4  Den hjälper huden att se friskare och yngre ut

Granatäppleolja stimulerar celler som finns i hudens översta lager; dessa kallas keratinocyter. Genom att stimulera dessa hjälper granatäppleolja till att återuppliva huden och reparera hudskador, vilket hjälper huden att föryngras och bli fräschare med tiden.

 

2/4  Hjälp att förhindra och fördröja tecken på åldrande

Granatäppleolja innehåller punicinsyra som har stora antiinflammatoriska egenskaper. 70% punicinsyra (omega 5). Punicinsyra är en rejäl antioxidant. Tillsammans med de andra ämnena i granatäppleoljan (olika polyfenoler och växtsteroler) blir granatäppleolja en superhjälte i kampen mot rynkor och solskador. Det är den här syran som håller hudens fria radikaler borta och i sin tur saktar åldringsprocessen.

 

3/4  Kan användas på alla hudtyper

Medan vissa oljor passar bäst för en viss hudtyp kan granatäppleolja användas på alla. Oavsett om en person har torr, oljig eller kombinationshud, kommer granatäppleoljan att göra ett bra jobb att penetrera in i huden och fuktar det igenom och igenom. Plus, det gör det utan att lämna någon oljig rester och därför fungerar det också bra på huden som är benägen för akne och utbrott.

 

4/4  Lugnar irriterad hud

Förr eller senare drabbas man av någon form av hudirritation, oavsett om det är ett långsiktigt problem som inflammaging eller något mer tillfälligt som solbränna. De antiinflammatoriska egenskaperna hos granatäppleolja lugnar dessa irritationer, minskar rodnad och hjälper till med läkningsprocessen.

 

 

Oljan som löser dina flesta hudproblem

Har du hudproblem du behöver lösa, leta inte längre än till granatäppleolja. Genom att hjälpa huden att hålla ungdomlig, fuktad och klar granatäppleolja har snabbt blivit en ingrediens som är värt att notera. Det är därför det är en viktig ingrediens i John Masters Pomegranate  Facial Nourishing Oil.

Pomegranate Facial Nourishing Oil är oljan som torr hud längtar efter! Om du har smörjt på krämer & lotioner men huden fortfarande inte känns återfuktad, försök lägga en fin ansiktsolja som denna under.
Pomegranate Facial Nourishing Oil är oljan som torr hud längtar efter! Om du har smörjt på krämer & lotioner men huden fortfarande inte känns återfuktad, försök lägga en fin ansiktsolja som denna under.

 

 

 

Lämna en kommentar

Fri frakt på all chic klimatsmart hudvård! Avvisa