DO’s & DONT’s – Rengöring av ansiktet

DO’s & DONT’s – Rengöring av ansiktet

Huden i ditt ansikte behöver omvårdnad varje dag. Då kan den fortsätta att vara så fin som dagen du föddes.

Kroppen producerar olja. Oljan åker till ytan av huden. Om det finns blockering där som till exempel smuts, makeup, mineralolja, kommer det att leda till irritationer och akne.
Rengör ansiktet varje dag – morgon som kväll.

Vattenplask i ansiktet räcker inte som rengöring. Huden behöver din omvårdnad – ordentlig rengöring av ansiktet -VARJE DAG

DO’S

 • Applicera rengöring på torr hud.

  Fukta därefter dina rena fingrar och massera över huden i 20-30 sekunder. Massera vid ögonen sist. Det här skall du göra för att mjuka upp huden och lösa make-up, solskydd eller smuts.

 • Håll en fingerljummen till varm fuktig ren tvättlapp över ditt ansikte.

  Räkna långsamt till 5 innan du med den torkar rent ditt ansikte. Torka ögonen sist. Om du använder för het tvättlapp kommer du att torka ut huden. Var försiktig med huden.

 • Uppnå optimalt resultat.

  För att uppnå optimalt resultat ska du upprepa torkandet av ansiktet 2-4 gånger. Det kommer att kännas som du utfört en mini-facial om du utfört den här ritualen i 3 minuter korrekt.

 • Lås in fukten

  Omedelbart efter tvätt, medan huden fortfarande är fuktig, smörj in huden med din fuktighetskräm. Detta låser i fukten innan avdunstning sker.

DONT’S

 • Gör inte din ansiktsrengöring i duschen.

  Det är högkvalitativa rengöringar som är designade för att tvättas bort med en varm tvättlapp. Make-up och/eller solskydd kan inte tvättas bort effektivt med endast rengöring och varmt vatten.

 • Applicera rengöring på torr hud.

  Blöt inte ansiktet innan du applicerar rengöringen.Den kommer då att glida omkring ovanpå huden utan att få fatt i make-up och smuts.

 • Använd ljummet vatten

  Låt aldrig hett vatten komma i kontakt med ansiktet. När det heta vattnet kommer i kontakt med huden, värms den upp. För att kunna få rätt temperatur igen utvidgas blodkärlen – huden blir röd. Därefter avdunstar huden vatten i ett försök att frigöra värme -avdunstningskylning. Slutresultat: Röd, torr hud. Så, använd bara ljummet vatten för att tvätta ansiktet.

SAMMANFATTNING:

 1. Rengöring är den viktigaste delen i din hudvårdsrutin för att du skall uppnå en fin hy.
 2. Använd växter som tvättar bort smuts & föroreningar på ett skonsamt & effektivt sätt från huden.
 3. Efter rengöringen skall huden inte var uttorkad & kännas spänd.
 4. Din hud blir strålande, frisk & redo för nästa steg av vård när du rengör den på det här sättet.

Leave a Comment