5 främsta fördelarna med ekologisk hudvård

EKOLOGISK HUDVÅRD – 5 fördelar

De 5 främsta fördelarna med ekologisk hudvård

1/5 Går inte att ta patent på

Ekologisk hudvård betyder att alla ingredienser som används i hudvård och kosmetika inte är kemiskt eller syntetiskt producerad. Istället används naturliga sammansättningar av konserveringsmedel, oljor, växt- och blomextrakt som är ekologiskt framställda.
Ekologiska produkter går inte att ta patent på – de är skapade av vår gemensamma och unika jord.

 

2/5 För alla

Ekologiska hudvårds- och kosmetikprodukter passar för alla. Kvinnor och män, gravida och ammande, tonåringar och barn. Då ingredienserna baserats på naturliga ämnen har de en positiv inverkan på våra kroppar.

 

3/5 Inga djurförsök

När det gäller ekologisk hudvård och kosmetika behöver vi inga djurförsök. Alla naturliga ingredienser testas av experter i specifika laboratorium och vi har idag kommit långt i denna utveckling. Det ger oss så fantastiska ekologiska produkter med ett brett spektra av användningsområden.

 

4/5 Säkerhet

I jämförelse med andra skönhetsprodukter är ekologisk hudvård och kosmetik ett tryggare val. Framtagning av ekologisk hudvårdsprodukter och kosmetik orsakar inga skador på miljön. De ekologiska alternativen är mer allergivänliga. FNITTER erbjuder produkter testade och gjorda av dermatologer. I huvudsak är alla våra förpackningar tillverkad av material som bryts ned naturligt.

 

5/5 Få biverkningar

Många av de så kallade traditionella hudvårdsprodukterna med innehåll av bland annat mineraloljor, konserveringsmedel och kiselmaterial kan orsaka irriterad hud, igentäppta porer, ge upphov till torr eller oljig hud. Den ekologiska hudvården produceras av de finaste ingredienserna och sammanställningarna och är oftast helt utan biverkningar. Vet du med dig att du är känslig för vissa ingredienser skall du förstås kontrollera att de inte ingår i den aktuella produkten. Det görs enkelt eftersom FNITTER alltid tillhandahåller den kompletta innehållsförteckningen.

 

Lämna en kommentar

Fri frakt på all chic klimatsmart hudvård! Avvisa