Finnar och akne – ett tonårsproblem, eller?
finnar-och-akne-drabbar fler-i-vuxen-alder Det kan vara lätt att bagatellisera problemen och tänka att alla någon gång får finnar. Förvisso är det vanligt att ha akne i tonåren, men det minskar inte det psykiska lidandet hos de drabbade. Ibland kanske det till och med är så att attityden till akne gör att vissa inte får den behandling de skulle behöva.

Finnar och akne – ett tonårsproblem, eller?

Finnar och akne – ett tonårsproblem, eller?

Under det senaste årtiondet har det skett en betydande ökning av vuxen akne. Det blir allt mer uppenbart att finnar och akne av alla typer påverkar någon oavsett hudtyp eller ålder. Det är rätt – även om din hud är torr eller du är 30- eller 40 år gammal så kan du fortfarande vara sårbar för de irriterande blemmorna. Oavsett om du har akne, enstaka utbrott eller tilltäppta porer, så kommer den här texten åtminstone att göra en sak klarare- din hud.Skäl till att finnar och akne uppstår

Ofta drabbas den fetare hudtypen av hormonell akne i tonåren. Men det förekommer även vuxenakne och finnar på en mer blandad hudtyp. Det kan kännas hopplöst när finnarna kommer men det finns mycket man kan göra för att få till en ändring i huden.

För att själv kunna göra det bästa du kan för att läka ut aknen behöver du förstå vad som bidrar till finnarna.

DONT’S – Finnar & akne påverkas utifrån av

 • dåligt rengjord hud
 • fel sorts & för uttorkande hudvårdsprodukter
 • dålig makeup

Om makeup har använts under dagen behöver en dubbelrengöring av huden göras. Den första rengöringen tar bort sminket, den andra gör ren huden. Micellarvatten är en jättebra uppfinning för en andra rengöring. Det räcker dock inte för att göra jobbet tillräckligt bra med makeup- och solkrämborttagning.

Det här bidrar till finnar och akne inifrån

 • hormoner
 • socker
 • snabbmat
 • vissa läkemedel
 • stress

DO’S

Ge behandlingen av akne lite tid

Ha tålamod och var konsekvent med din hudvård. Ju mer du torkar ut huden desto svårare blir det för aknen att läka. Sol- och vindexponering torkar ut. Finnen blir då istället kvar under huden som då bildar en sorts pansar. Huden blir ogenomtränglig och måste exfolieras med bra produkter. Men passa dig för att vara för intensiv med syra – se vår artikel om inflammaging: Så undviker du att bli inflammaged.

Måsten för att bli av med finnar och akne

 • Ha en egen ansiktshandduk och byt till en ren varje dag
 • Tvätta noggrant bort makeup respektive solskydd varje dag
 • Byt till ett rent örngott varje dag
 • Använd bara handsfree med mobiltelefonen
 • Ha bara nytvättat hår som vidrör huden. Använd organiskt schampoo
 • Ät inte medicinska hormonella preparat för att få bort aknen. När du slutar äta den kommer aknen att komma tillbaks. Få magen att må bra istället med näringsrik mat
 • Akne är en inflammation och som all annan inflammation behöver den omsorg och näring för att orka läka! Tillför näring till huden så att aknen orkar läka ut. Näring finns i ekologiska produkter av bra kvalitet såsom ros- eller nyponolja

3 steg till en bättre hud

1/3

1. Du kan inte stava REN HUD utan RENGÖRING

Rengör huden för att rensa den: Att rengöra din hud är det viktigaste steget i din finn-fria hudvård.  Var noga med att tvätta ansiktet morgon + natt med en mild, men ändå effektiv rengöring som inte förändrar din huds naturliga pH. Alla gifter du har utsatts för på dagen, inklusive smink, solskydd och smuts, måste elimineras så att din hud kan regenerera över natten.

För att bevara syramantelbarriären intakt använd på morgonen Peppermint,Tea Tree, Eucalyptus Facial Wash från the Organic Pharmacy. Till kvällen använd Carrot Butter Cleanser från the Organic Pharmacy.

2/3

2. Peela huden ordentligt & varsamt

​​Peeling, när det har gjorts på rätt sätt, är en av de mest effektiva metoderna för att få bort finnar och akne. När du peelar skalar du bort döda hudceller som stänger igen dina porer och förhindrar att syre kommer in. Det är så bakterietillväxt orsakas.
Peela 1-2 ggr per vecka med Flower Petal Deep Cleanser Mask från the Organic Pharmacy. Det hjälper för att hålla dina porer hälsosamma och rena. På så sätt kan dina andra produkter absorberas djupare. Överdriv inte peelandet för det kommer skada huden. Se till att återfukta ordentligt.

3/3

2. Punktbehandla aktiva finnar

När eller om du får en finne, Rör ALDRIG eller kläm den! Applicera istället en fläckbehandling som vårt  som tränger djupt in i smärtkällans källa. Är kroppen lugn eller kommer det bli en hormonell förändring? Lägg  till 1-2 droppar Skin Rescue Oil från the Organic Pharmacy, till din morgon- och nattkräm (eller tillämpa ensam överallt.) Var inte rädd för att lägga till olja till ditt ansikte när huden bryter ut – i motsats till vad många tror, ​​kommer det inte att ytterligare förvärra problemet.

Att få använda rätt hudvård när man får finnar och akne är lyx!!

Lämna ett svar

FNITTER

CHIC KLIMATSMART HUDVÅRD

Missa inte vårt nyhetsbrev!

COPYRIGHT 2018 © FNITTER - Org.SE650326XXXX

Stäng meny

Fri frakt på all chic klimatsmart hudvård! Avvisa

×

Kundvagn