De 5 främsta fördelarna med ekologiska hudvårdsprodukter

1/5

Fördel ligger i att det är ekologiskt

Ekologisk hudvård betyder att alla ingredienser som används i hudvård och kosmetika inte är kemiskt eller syntetiskt producerad. Istället används naturliga sammansättningar av konserveringsmedel, oljor, växt- och blomextrakt som är ekologiskt framställda

Produkter produceras av kvalitativa ingredienser: t ex den första pressningen av olja. Den andra extraktionen av olja görs genom värme och då är oljan OK men alls inte lika bra. Sammanställningarna är i framkanten och resultatet blir en hudvård som sällan framkallar biverkningar. Hänsyn skall tas med produkterna till huruvida du har en födoämnestolerans och vilka behov din hud har.
Resultatet av naturlig, fräsch och balanserad hy i lyster är fantastisk.

2/5

Fördel ligger i att produkterna är för alla

Ekologiska hudvårds- och kosmetikprodukter passar för alla. Kvinnor och män, gravida och ammande, tonåringar och barn. Då ingredienserna baserats på naturliga ämnen har de större positiv inverkan på våra kroppar än syntetiska ingredienser har.

3/5

Fördelen är att det inte är produkter testade på djur

När det gäller ekologisk hudvård och kosmetika behöver vi inga djurförsök. Alla naturliga ingredienser testas av experter i specifika laboratorium och vi har idag kommit långt i denna utveckling
 Det ger oss så fantastiska ekologiska produkter inom ett brett spektra av användningsområden.

4/5

Fördelen är säkerhet

I jämförelse med andra skönhetsprodukter är ekologisk hudvård och kosmetik ett tryggare val. Framtagning av ekologisk hudvårdsprodukter och kosmetik orsakar inga skador på miljön. De ekologiska alternativen är mer allergivänliga. FNITTER erbjuder produkter testade och gjorda av dermatologer men kvalitetscheckade av oberoende. I huvudsak är alla våra förpackningar tillverkad av material som bryts ned naturligt.

5/5

Fördelen är få biverkningar

Många av de så kallade traditionella hudvårdsprodukterna med innehåll av bland annat mineraloljor, konserveringsmedel och kiselmaterial kan orsaka irriterad hud, igentäppta porer, ge upphov till torr eller oljig hud.

 Den ekologiska hudvården produceras av de finaste ingredienserna och sammanställningarna och är oftast helt utan biverkningar. Vet du med dig att du är känslig för vissa ingredienser skall du förstås kontrollera att de inte ingår i den aktuella produkten. Det görs enkelt eftersom FNITTER alltid tillhandahåller den kompletta innehållsförteckningen.

Fri frakt på all chic klimatsmart hudvård! Avvisa

×

Kundvagn