Att drabbas av FFSS & ftalater kan ge men för livet

Hoppsan!! Fick du FFSS… i present?

Hoppsan!! Fick du FFSS… i present?

Den officiella starten på julhandelsäsongen har börjat & ligger precis runt hörnet. Medan jul-listor att shoppa utifrån är en prioritet den här tiden på året har vi också en annan lista som du bör förstå när du handlar.

När det gäller att köpa hudvård, kan det vara lätt att bli distraherad av de fina förpackningarna eller de läckra presentkiten och julkalendrarna. Men bli inte lurad.

Många av ingredienserna som finns i de vackert dekorerade produkterna är sällan nyttiga för din hud och hälsa.

Nedan är vår lista över FFSS att se upp för i hudvård

Att undvika dessa ingredienser i skönhetsprodukter kommer att se till att hudgåvan är vacker vare sig den är till dig själv eller till någon annan.

1. Fragrance

När du läser din lista över hudvårdsprodukter, är en av de sista sakerna du skulle tro att vi verkligen behöver oroa dig för skall vara doft. Det gör väl bara att allt luktar gott! Eller hur? Fel. “Fragrance”/doft är en allmän term som är medvetet tvetydig för att dölja vissa kombinationer av giftiga ingredienser. Vissa doftblandningar har kopplats tillbaka till allergier, dermatit och andningsstress.

2. Ftalater

Används främst i produkter som nagellack, parfymer, lotioner och hårspray. Ftalater är skadliga eftersom de är kopplade till ökad risk för bröstcancer, reproduktionsfel, likväl som endokrina störningar. Var försiktig med den här ingrediensen eftersom den inte alltid listas direkt, utan snarare “villas bort” i det vaga uttrycket “doft”.

3. Solskyddsmedel

Vem älskar inte hudvård eller en foundation som är multifunktionell? Före du köper något med SPF i det, kontrollera att dessa kemikalier inte är närvarande: bensofenon, PABA, avobenzon och eller homosalat. Dessa ingredienser kan också ge endokrina störningar – speciellt när de läggs på huden – eftersom de anses vara lätta att absorbera in i din kropp.

4. Syntetiska färger

Sådana ingredienser kommer från petroleum- eller kolindustrin. Dessa färger är kopplade till hudirritation och även ADHD hos barn. Det anses också vara cancerframkallande ämnen för människor eller ett ämne som kan orsaka cancer. För att se till att dina produkter inte innehåller sådana giftiga kemikalier, kolla efter en kombination av bokstäver och färgnamn som D & C Red 1 eller FD & C Blue 27.

De goda nyheterna

Den gröna skönhetsindustrin växer kontinuerligt i en spännande takt. Tillsammans med tillväxten kommer en ökad medvetenhet om kvaliteten på ingredienserna i våra hudvårdsprodukter.
Att kasta bort även dina mest betrodda lotioner, tvål och oljor som du svor med i åratal kan vara skrämmande och säkert även lite dyr om du byter ut mer än bara några. Även med enkla steg som att välja produkter med färre kemikalier kan göra skillnad.

Denna högsäsong kan vi alla ta några extra steg för att få bort FFSS från våra inköpslistor.

 

Lämna en kommentar

Fri frakt på all chic klimatsmart hudvård! Avvisa