Visste du att vatten torkar ut din hud?

How To – vårda känslig hud

Vad är känslig hud?

Det finns 4 sorters känslig hud:

  1. Akne
  2. Rosacea
  3. Perioral dermatit – Brännande & kliande hud
  4. Kontaktdermatit – Allergier även eksem uppstår av irriterande ämnen på huden

Om din hud bär sig åt på något av dessa sätt regelbundet, så har du känslig hud. Även om var och en av dessa skapar olika symptom, har de alla en gemensam nämnare – inflammation.

 

Hur skall du sköta om känslig hud?

Om din hud är torr, utsatt för irritation, inflammerad eller lider av hudförhållanden som akne rosacea, eksem eller dermatit, finns det några grundläggande steg du kan vidta för att förbättra din huds välmående och utseende.

 

Vattenproblemet

Undvik att använda mycket vatten på huden. Om du står i duschen under långa perioder, blir din huds naturliga fuktbalans rubbad. Rengör ansiktet EFTER du duschat i stället för att tvätta ansiktet i duschen. På så sätt minimerar du exponeringen av rinnande vatten vilket kan irritera hyperkänslig hud. Dessutom rekommenderas du att aldrig blöta ansiktet före du startar rengöringen av ansiktet.

Ta istället 2-3 pumpar av Rose & Chamomile Cleansing Milk i händerna och smörj in i hela ansiktet och nacken. Blöt sedan fingertopparna och arbeta över huden i cirkulära rörelser.  Uppifrån och utåt med mycket lätt hand för att ditt lymfdränage skall starta. Följ upp med varm och mjuk tvättlapp som används för att tvätta bort rengöringen.

 

Lider du av trasiga kapillärer?

För känslig hud, var extra noga med att den mjuka blöta tvättlappen är varm, och aldrig het!!
Då mjukgör och exfolierar den huden lätt.

Gör det till daglig rutin att mjukt pressa huden upprepande gånger med varm tvättlapp.  Detta uppmuntrar cirkulation och bortstädning av avfall ur kapillärerna. På så sätt rensas kapillärerna försiktigt över en tidsperiod, vilket i leder till att de brustna kapillärerna syns mindre. Ett vanligt misstag de flesta gör är att stänka med kallt vatten efter att ha värmt huden. Detta chockar bokstavligen huden och kan leda till ännu mer brutna kapillärer.

För bästa resultat, rekommenderar vi på FNITTER att hålla din tvättduk på plats och utföra en “magisk räkning till 5”. Gör det 3 gånger i rad för att uppleva den mest effektiva djuprengöringen med och därmed radering av brustna kapillärer.

Och kom ihåg – ingen stänk med kallt vatten!

 

Tillbaka till grunderna

För en mycket känslig hud föreslår FNITTER ett hudvårdssystem som består av basprodukter:
Rose & Chamomile Cleansing Milk, Rose WaterDouble Rose Rejuvenating Face Cream. Använd endast dessa produkter under en tid för att lugna huden och göra den redo för boosters.
Lägg till en olja – Vi på FNITTER rekommenderar att du använder Skin Rescue Oil för att återuppliva & föryngra huden. Skin Rescue Oil är perfekt för dem som är sömnberövade, överarbetade eller stressade, vilket kan leda till tråkig livlös hud.

 

Använd en mask

Det finns kumulativa hälsofördelar med att använda en bra aansiktsmask – med en mängd aktiva ek0logiska ingredienser har dessa använts för deras helande och tungmetallbindande egenskaper. När du inkorporerar en mask i din rutin, rekommenderar vi på FNITTER att börja med Flower Petal Deep Cleanser Mask som har utformats för att försiktigt stärka huden.

Därefter kan du börja att använda en renande och balanserande mineralmask som Purifying Seaweed Clay Mask. Den är starkare och utformad för att hjälpa till med envisa hudförhållanden som akne och överdriven oljighet. Om du har torr hy i grunden skall du använda Honey & Jasmine Mask som är rikt fuktgivande ocgh närande för huden.

 

Säsongshudvård

FNITTER tycker om att ha ett sortiment specialdesignat för att “skicka huden på semester” året runt. För sommaren är den bästa produkten att packa på semestern Skin Rescue Oil  – perfekt för att stödja huden utsatt för flygresor, segling, surfing och efter solexponering.

När det också är bröllopsäsong, föreslår vi på FNITTER att Flower Petal Deep Cleanser Mask integreras i din veckovårdsrutin för att mjuka upp huden, hjälpa till att läka fläckar och till och med ut hudfärgen före din speciella dag: Börja använda Flower Petal Deep Cleanser Mask  två månader före ditt bröllop, 3 gånger per vecka i 2 veckor för att uppleva wow-faktorn och sedan en gång i veckan som en del av ett underhållsprogram.

Lämna en kommentar

Fri frakt på all chic klimatsmart hudvård! Avvisa