Hur ekologisk olja kan lösa akneproblem

Hur ekologisk olja löser akneproblem

När du tänker på akne, kommer de flesta av oss att ha visuella tonåringar med finnig hud i åtanke. Det verkar emellertid som om akne inte har en ålderspreferens. Faktum är att många av oss, oavsett vår ålder, kan besökas av finnar och akne.

Det finns en mängd olika syntetiska produkter där ute som sägs vara utformade för att ta itu med finnar & akne i alla sina former. Men här på FNITTER vet vi att ekologisk hudvård är vägen att gå. För vi vill ju att finnarna skall läka & att huden skall återfå hälsa med näring.

Speciellt ansiktsoljor är kända för att verkligen erbjuda ett bra alternativ för dem som letar efter anti-inflammatorisk hudvård.

 

Men vad ska du välja, och varför är ansiktsoljor så bra?

Carrot Seed Oil
Carrot Seed Oil -Morotsfröoljan är rik på vitamin A & E samt innehåller antioxidanter. Oljan har reparerande och återuppbyggande egenskaper. Den kan med fördel användas varje dag. Fungerar på de flesta hudtyper.

 

 

Carrot Seed Oil – Morotsfröoljan är rik på vitamin A & E samt innehåller antioxidanter. Vi älskar alla ett kraftfullt frö när det gäller naturlig hudvård, så det kommer inte som någon överraskning att Carrot Seed Oil har blivit allt mer populär på senare tid. Oljan har reparerande och återuppbyggande egenskaper. Skälet till detta är att den är absolut fullpackad med mättade fettsyror. Dessa ser till att membranet i din hud är frisk, och att eventuella fria radikaler får kämpa hårdare för att kunna skada din hud.
Inte nog med det: Carrot Seed Oil ger riktig GLOW till ansiktet då oljan avger en guldig ton.

 

Green-Avocado-Oil
Green Avocado Oil är en lätt olja som snabbt smälter in i huden och efterlämnar en len känsla. Fungerar ypperligt för att bota oren och lättirriterad hud under vinterförhållanden när den använts två gånger dagligen som hudolja.

 

 

Avokadoolja är mycket koncentrerad med enkelomättade fettsyror, fytosteroler, vitamin E och andra antioxidanter. Den absorberas liksom jojobaolja mycket snabbt. Färgen kan se lite mossig ut, men avokadooljan är supermild. Det gör att den är idealisk för känslig hud.
Även om du har känslig hud fungerar det mycket bra att använda avokadoolja som ett alternativ till ögonkräm.

 

loelle_argan_oil_100ml
Om det någonsin fanns mirakelprodukt för ansikte och kropp, skulle det vara arganolja. Den är fuktgivande för uttorkad hud & ger alla sorters hud hälsosam glow – oljan är verkligen “flytande guld”.

 

Arganolja är en bra olja att använda på din hud om du är benägen för akne. Den har antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att bekämpa bakterier som byggs upp på huden och som leder till inflammation och akne.  Oljan har tack vare sitt höga innehåll av vitamin A, vitamin E, antioxidanter och omega-6 fettsyror många användningsområden. Dess anti-inflammatoriska egenskaper gör att den aktivt arbetar för att läka ut aknehud. Hud som redan fått ärr av aknen repareras också. ​ Arganoljan kan återfukta mjuka armbågar, knän, ben, nagelband – nästan hela kroppen från huvud till tå. Det är också bra för reda ut tovigt hår och återfukta det.
Att ha ren arganolja i badrumsskåpet är en av de mest mångsidiga flaskorna du kan ha.

 

Jojobaoljan är en halvfet, mild lite vaxaktig olja. Huden drar åt sig oljan den sekund du masserar in den och kommer inte att ligga som ett lock i ansiktet. Din hud blir sammetslen samtidigt som jojobaoljan binder fukt och skyddar.
Eftersom att jojobaoljan är så lik kroppens eget återfettande ämne, talg,  “lurar” oljan huden att producera mindre talg. Jojobaoljan täpper till skillnad från talg, inte igen hudens porer. På så sätt läks aknen ut.

 

Så nu vet du att ekologiska ansiktsoljor kan vara den bästa idén för dig som vill läka ut akne & därför söker antiinflammatorisk hudvård.

Varför inte kolla in de ekologiska hudvårdsprodukterna som vi har på vår webbutik på FNITTER?

Vi är säkra på att ha den perfekta produkten för dig och din hud.

Lämna en kommentar

Fri frakt på all chic klimatsmart hudvård! Avvisa