#ChicKlimatsmartHudvård

GRATIS FRAKT
SKICKAS INOM 24 tim

CHIC KLIMATSMART HUDVÅRD

OM FNITTER

DET ÄR CHICT ATT VARA KLIMATSMART

Redan 2005 började FNITTER att arbeta med riktigt fint skinn – chict klimatsmart hade vi den mycket omtalade tjänsten att hyra ut äkta designerhandväskor. FNITTER var först i Norden med ideén att delad användning var vägen framåt för vårt gemensamma jordklot. FNITTER var omtalat i bl.a DN, Femina, Glamour och SVT.

Men från 2017 har FNITTER ändrat inriktning till  en annan sorts äkta skinn – din hud.
Om specialistutbildade hudterapeuter bestämt hävdar att tonåringars hud mår bättre av en cocktail av hormonstörande syntetiska kemikalier, än av en ekologisk produkt eftersom den senare innehåller eteriska oljor, måste någon säga stopp!

Vi kände att nu räckte det. Något måste göras åt det här. Produkter för glamour och att vara chic skall tryggt kunna användas utan att det genererar hälsovådliga effekter på framtiden.

FNITTER REDER UT BEGREPPET ORGANISKT
– ÄR DET SAMMA SAK SOM EKOLOGISKT?

För att vara konsekvent  i begreppen använder FNITTER begreppet ekologiskt. Flertalet av produkterna FNITTER säljer har engelska namn där uttrycket organic ingår.  Det engelska uttrycket organic betyder på svenska ekologisk.

Det svenska uttrycket organiskt  innebär att något är tillverkat av levande organismer och behöver alltså inte vara ekologiskt.

OPTIMAL HUDVÅRDSLYX  ÄR ATT ANVÄNDA HUDVÅRD UTAN SYNTETISKA KEMIKALIER.

  • Effekterna av att använda hudvårdsprodukter skall inte vara hälsovådliga för dig själv eller omgivningen. Produkter ska tydligt och begripligt visa hela sin innehållsförteckning. Silikoner, parabener, PEG, flamskyddsmedel – listan är jättelång på de skadliga ämnen som ingår i din syntetiska kräm.
    Om du använder en produkt med endast en av de ingredienserna så blir det ändå ett problem eftersom du under en dag utsätter dig för lågt räknat 30-50 stycken till med skadliga ämnen.
  • När du har en allergi skall du enkelt kunna välja produkter utan allergenen.  Din allergi/intolerans är ju inte bara i magen, den gäller ju huden också. Kom ihåg att huden är din kropps största organ och behandla den med försiktighet. Det du tillför din hudyta går också in i din kropp.
  • När du primärt väljer att använda ekologiska ingredienser i ditt liv får du den ultimata lyxen. Varför skall du nöja dig med något sämre? En kemikalie som är syntetisk kan skönhetsföretag ta patent på. Därigenom kan de skydda från kopior och inkomstbortfall.
    Ekologiska produkter går inte att ta patent på – de är unikt skapade av vår gemensamma jord.

 

KAN HUDVÅRD VARA LYXIG NÄR INNEHÅLLET INTE ÄR AV FINASTE KVALITET?

Utifrån gjorda analyser och med basis i vår erfarenhet säger FNITTER ett rungande NEJ!!
Vad du använder för hudvårdsprodukter påverkar ditt välmående men faktiskt inte bara dig själv.

Mineralolja, silikon och syntetiska förtjockningsmedel går inte att bryta ned. Hudvård med syntetiska kemikalier gör det svårt för naturen.
Att den sortens hudvård skulle vara näringsrik för dig och din hud faller på sin orimlighet.

Ekologiska produkter måste tillverkas enligt miljövänliga och hållbara principer. Dessutom måste de vara av biologiskt nedbrytbara råvaror.

FNITTER VILL GÖRA DEN KEMIKALISKA EPOKEN TILL DEN MEDVETNA EPOKEN

Skall du följa med på vår resa?