The Secret Killer

“The Secret Killer”

Vi känner alla till om skrynklig hud och rynkiga ansikten, men nu har ett nytt hot uppenbarats – Det kallas inflammaging – det är ett oundvikligt tillstånd som får vår hud att åldras.

 SÅ VAD ÄR INFLAMMAGING?

Inflammaging är ett kroniskt tillstånd som dyker upp i vår hud. Det är lite känt om tillståndet. Men en sak är säkert – det leder sakta, men säkert till att vår hud åldras i förtid. Med tiden kommer små inflammationer att attackera vår kroppsvävnad och minska våra cellers immunförsvar. Vad blir resultatet? Yttorr & torr hud, slapp hud, skrynkligt ansikte …

 

VAD FÖRSORSAKAR INFLAMMAGING?

Inflammaging kan orsakas av UV-strålar, hårdhänt behandling av huden, stress, sjukdom, sömnbrist, miljöföroreningar och dåliga dieter som producerar oxidanter och deras skadliga fria radikaler. Att vara i ett kroniskt inflammatoriskt tillstånd gör det komplicerat att behandla det.
Våra kroppar måste hantera attacker på alla fronter. När våra system är överbelastade startar små, kroniska inflammatoriska reaktioner. Med tiden börjar vår hud och våra kroppar att lida.

 

BETYDER DET ATT VI ALLA KOMMER ATT LIDA AV INFLAMMAGING?

Nåväl, ingen vet med bestämdhet, inte minst för att det med åldern långsamt sker förändringar. Det är anledningen till att amerikanerna har namngivit det “The Secret Killer”! Det är sant att om vi ser yngre ut än vår ålder, kan det innebära att vår kropp påverkas mindre av inflammatoriska tillstånd. Och medan vilken hudtyp som helst kan lida av kronisk inflammation, så är det känsliga hudtyper som verkligen får bära bördan.

 

FNITTER ARBETAR AKTIVT MOT IFLAMMAGING

FNITTER har samlat lugnande produkter som innehåller ros eller aloe vera, antioxidanter,  aktiva ingredienser som är förpackade med E-vitamin och anti-inflammatoriska formula; även om oxidation och inflammation är två separata problem, kommer de hand i hand.
Produkterna finns bekvämt samlade här  “Inflammaging Kit”

 

FÖREBYGG INFLAMMAGING – 5 gyllene regler:

  1.  Rör på dig. När vi tränar producerar våra muskelfibrer medlare som är anti-inflammatoriska.
  2.  Få din skönhetssömn. Brist på sömn kan framkalla inflammatoriska tillstånd.
  3.  Ta det lugnt. Prova lite yoga, trädgårdsarbete, ta en bok – allt för att få tillbaka din zen.
  4. Ät rätt sorts mat. Stapla din tallrik med grönsaker fyllda med en mängd olika antioxidanter och näringsämnen som hämmar inflammationer.
  5. Undvik att vara i solen när den är som starkast

Lämna en kommentar

Fri frakt på all chic klimatsmart hudvård! Avvisa