Inflamm-aging-behandla-huden-som-din-bäste-vän

Undvik Inflamm-Aging – Behandla huden som din bäste vän!

Undvik Inflamm-Aging – Behandla huden som din bäste vän!

Inflamm-Aging är en process

Inflammaging orsakas av kronisk inflammation i huden. Det är den underliggande skada i huden som vi HAR men INTE SER. Än.
Den kommer att visa sig med med tiden. Då när vi redan har glömt bort den där rodnaden och irritationen vi hade på ytan av huden efter den kraftfulla peelingen eller solbrännan vi skaffade oss i Thailand eller skidbacken. Vetenskapen visar nu att upprepad skada av huden leder till det kroniska tillståndet av inflammation som nu kallas inflamm-aging.

Först försvagas hudens barriärfunktion.

Inflamm-aging är en underliggande inflammation som först ger dig en försvagning av hudens barriärfunktion.

Sen förstörs hudens byggstenar.

Med tiden kommer inflamm-agingen att leda till nedbrytning av hudens byggstenar – kollagen och elastin.
Våra kroppar har en inneboende funktion där den behöver reagera på cellulär aggression och skada. Men när ett sår eller en cell har läkts är den resulterande ärrvävnaden faktiskt mer ömtålig för skada än den ursprungliga vävnaden var.

Hudbehandlingar såsom laser eller syror marknadsförs som anti-age.

Tyvärr har de visat att de kan orsaka inflammaging i högre hastighet i huden på grund av den hårda karaktären av behandlingen.
Ta till exempel behandlingar som medför trauma i huden för att orsaka mer kollagenproduktion. Och visst – huden producerar faktiskt mer kollagen som det sista skedet av läkning. Slutresultatet blir dock att detta resulterar i svag och skör vävnad och ytterligare trauma leder till inflammation.

Inflamm-aging är också orsaken till att huden blir slapp och plufsig. Kollagenproduktionen minskas på grund av att balansen av enzymer i vår skyddsbarriär förstörs.

Den goda nyheten

Den goda nyheten är att detta kan förebyggas och till-och-med vändas. Men först måste den hårdhänta behandlingen av din hud upphöra.

“Förhåll dig till huden som att den är din bästa vän.
Om din bästa vän mådde dåligt så skulle du ta hand om den med vänlighet, eller hur?!”

För att kunna vända inflamm-agingen behöver du hudvårdsprodukter som verkar anti-inflammatoriskt och som innehåller antioxidanter. Dessa förstärker hudens barriärfunktion och antioxidnivåer. Hudens skyddsbarriär gör många heroiska insatser för att behålla huden frisk.

Naturligtvis är SPF också ett måste i hudvård eftersom solen också orsakar inflammation. Välj solskyddsprodukter som både ger näring och har bra innehåll när den skyddar huden.

 

Produkter att använda när du märkt av inflammaging:

ANTIOXIDANT Face Cream
605 kr

Bra antioxidanter reparerar inflamm-aged hud.
Tack vare dess antioxidanter & åtstramande egenskaper är Antioxidant Face Cream särskilt lämplig för dig som misstänker att du drabbats av inflamm-aging. Huden tillförs omedelbart fukt utan tyngd, elasticiteten ökar och hyn får mer lyster.

STEM CELLULAR Anti-Wrinkle Moisturizer
945 kr

Juice-Beauty-Stem Cellular Anti-Wrinkle Moisturizer
Sammansättningen av stamceller från frukt gör så att Stem Cellular Anti-Wrinkle Moisturizer bibehåller fukten i din hud

GREEN APPLE Age Defy Serum
715 kr

Juice-Beauty-Green-Apple-Age-Defy-Serum
Green Apple Age Defy Serum reducerar åldrande, missfärgningar och verkar för en ljusare hud. Serumets antioxidanter reducerar de fria radikalerna.

Green Tea & Rose Hydrating Serum
419 kr

Green Tea Rose Hydrating Face Serum
Green Tea & Rose Hydrating Face Serum innehåller bl a havsalger som mjukgör och vårdar huden, solrosolja med Omega 6 som återfuktar och skyddar huden samt grönt te och risextrakt för att föryngra och reparera uttorkad hud.

KOM IHÅG ATT SKYDDA ÖMTÅLIG HUD MOT SOLSTRÅLARNA:

Face SPF 30 Unscented Moisturizer – CLASSIC
369 kr

Face SPF 30 Unscented Moisturizer - Classic.
Face SPF 30 Unscented Moisturizer – Classic. Den silkeslena krämen både återfuktar & skyddar mot solskador. Färre aktiva ämnen minskar risk för irritation.

Lämna en kommentar

Fri frakt på all chic klimatsmart hudvård! Avvisa