3 tips för att få framgång med SEO

Du vet att frasen “Försök inte att springa före du kan gå”? Den går verkligen att använda på SEO!

Före du kan fokusera på att bygga länkar externt eller kan skapa en bra strategi för innehållsmarknadsföring, måste du se till att SEO på din hemsida håller toppkvalitet.

Funktionaliteten på sidan, uppmaningen till handling, varumärket, färger, textinnehållet, bilder etc. bidrar till att göra en webbplats – men vad spelar det för roll om hemsidan är jättesnygg och enkel att använda om inte någon besökare hittar den?

Du kan inte sälja om inte någon kund hälsar på.

När du är klar med din webbplats släpper någon bra webbdesigner den till sökmotorerna och det är viktigt att din SEO på plats är så perfekt som den kan vara i detta skede.

 

3 saker du kan göra för att nå framgång inom SEO

1. Optimera dina sidtitlar / metabeskrivningar

Detta är, enligt vår åsikt, den viktigaste aspekten på sidan SEO. Du berättar för Google exakt vad varje sida på din webbplats handlar om – du ger det i princip en titel. Vad vi skulle rekommendera är att inkludera dina riktade sökord i titeltaggarna. Titeltaggar och metabeskrivningar är lätta att upptäcka i sökresultaten och du kan tydligt se vad företaget marknadsför.

2. Inkludera 400 ord på varje sida

Vi vet, vi vet. Ibland är copywriting inte det enklaste eller det mest spännande. Men Google måste förstå vad din sida handlar om, så därför måste du berätta för det.Genom att inkludera text på din webbplats visar du Google vilken produkt eller tjänst du erbjuder. Om du tar med dina nyckelord i texten så blir det ännu bättre.Om du är orolig för att din sida är för textstark, använd sedan små rutor vid sidan eller annan funktionalitet på din webbplats för att bryta upp den.

3. Optimera dina bilder

Ett särskilt viktigt tips för dem som driver en onlinebutik. Ofta tycker butiker att de får mycket trafik från Google-bilder, så det är verkligen värt att ta sig tid att namnge ditt foto ordentligt och inkludera dina nyckelord i bildens namn. Det är också värt att göra detta med alt-texten.

Och det är allt. Om du har några frågor, kommentera bara i rutan nedan.

 

Gillade du informationen? Dela gärna

Ladda ner min ultimata FUSKLAPP - 30 sätt hemsidan tar ditt företag till högre höjder