6 tecken på att din skola behöver en ny webbplats

Hur gammal är din skolas hemsida?

Mer än några år?

Ser den daterad och gammal ut?

Gör den ett dåligt jobb med att kommunicera viktig information till elever, föräldrar och lärare?

 

Om du sa “ja” till någon av dessa frågor kan det vara dags för en ny webbplats.

 

Jag har satt ihop en lista med 6 tecken på att skolan behöver en ny webbplats.

Om du är som många administratörer kanske du undrar om en omdesign av webbplatsen verkligen är en givande investering. Att ha en uppdaterad webbplats handlar dock inte bara om utseende. Det handlar mer om att kommunicera med dina elever, föräldrar och det omgivande samhället. Din publik använder din webbplats som en resurs för information om din skola.
Webbplatsens teknik förändras snabbt. Det gör även användarpreferenser. Faktum är att bara under de senaste åren har webbplatser varit tvungna att bli till stor del lyhörda för mobila enheter på grund av förändringar i besökarnas beteende. Webbplatser har i allmänhet bara en livslängd på två till tre år eftersom de måste utvecklas med ändrade besökarnas preferenser och förväntningar.
Att uppdatera din webbplats behöver inte kräva en betydande investering i tid eller resurser. Faktum är att många innehållshanteringssystem låter dig ändra din webbplats snabbt och med liten eller ingen teknisk expertis. Nu, om det inte är en trevlig process att arbeta med ditt CMS och kräver en federal produktion för att uppdatera eller ändra innehåll, kan det vara dags att överväga en ny webbhotellleverantör. Låt oss titta på några eller de vanligare symptomen på en underpresterande skolwebbplats.

 

Varningstecken på att din skola kan behöva en ny webbplats är…

Här är sex tecken på att det kan vara dags att gå vidare med den omdesignen av webbplatsen. Även om det inte är heltäckande, är detta en representativ sammanställning av de viktigaste klagomålen vi hör från skolor som letar efter en ny webbplats.

1. Föräldrar klagar

Åtminstone bör din webbplats kommunicera viktig och nödvändig information till dina elever och föräldrar. Faktum är att de flesta webbplatsbesökare säger att information är allt de vill ha ut av en webbplats. Enligt en nyligen genomförd undersökning av marknadsföringsföretaget Hubspot sa 76 procent av webbplatsbesökarna att enkel tillgång till information är allt de verkligen vill ha. Design och interaktiv upplevelse kommer in som en avlägsen sekund respektive tredje bland prioriteringar.

Generellt sett, ju mer information du kan erbjuda dina besökare, desto bättre. Din webbplats bör erbjuda den typ av kritisk information som föräldrar och elever regelbundet letar efter.

Det kan inkludera:

• Lärarsidor

• E-postadresser

• Skolkalendrar

• Lunchmenyer

•Scheman

• Viktiga formulär

 

Det är inte svårt att skapa denna typ av informationserbjudande genom att använda ett innehållshanteringssystem. De flesta system har inbyggda mallar som låter dig skapa kalendrar, formulärbibliotek och till och med unika lärarsidor. Om du inte erbjuder den här typen av information på din webbplats kan den komma tillbaka för att bita dig i form av frustrerade föräldrar och lärare.

 

2. Ditt innehåll är inaktuellt

Startade du en blogg för några år sedan med de bästa avsikterna, bara för att låta den bli inaktuell med tiden?

Har din webbplats bilder på studenter som för länge sedan har tagit examen?

Missförstå mig inte: det finns en tid och plats för din skolas tidigare elever att avbildas eller på annat sätt visas på din webbplats (se alumnisidor), men det är viktigt att din webbplats är lika fräsch som den nya skoldagen. Besökare kan se när en webbplats inte har uppdaterats på länge. Och de ser det ofta som en återspegling av din administrations uppmärksamhet på andra viktiga frågor. De kanske undrar vilka andra viktiga uppgifter som ignoreras om webbplatsen inte har uppdaterats på månader eller år.

Tänk på saker som har datum bifogade

Det här är ofta saker som lunchmenyer, blogginlägg, aktivitetsscheman och senaste meddelanden. Granska din webbplats för att se om de är inaktuella. Om så är fallet behöver du inte bara uppdatera den informationen utan också komma med ett system som gör det enkelt att uppdatera regelbundet.

Håll ditt webbplatsinnehåll fräscht eller ingen kommer att bry sig om att komma tillbaka till din webbplats.

 

3. Din webbplats är inte läsbar på mobila enheter

Mobil har blivit det dominerande sättet att surfa på internet.

58 procent av vuxna äger smartphones.

87 procent av vuxna som har barn i skolåldern äger smartphones.

Och dessa siffror stiger.

Även dina elever, lärare och andra administratörer använder mobiltelefoner och surfplattor för att komma åt internet. Detta har gjort responsiv design och mobilappar viktigare än någonsin. Responsiv design gör att en webbplats kan konfigurera om och formatera sig själv för att passa vilken skärm som helst. Det betyder att oavsett om en förälder använder en mobiltelefon, en surfplatta eller en dator för att komma åt din webbplats, kommer de att kunna läsa den och navigera den enkelt.

Har din webbplats responsiv design?

Ett enkelt sätt att kontrollera är att dra upp din webbplats på din telefon eller surfplatta.

Fungerar det?

Är det läsbart?

Om inte, behöver du förmodligen en uppdatering.

 

4. Din skolas webbplats är inte social

Sociala medier är mer än bara ett bra sätt att döda några timmar online. Det är kanske det mest effektiva kommunikationsverktyget till ditt förfogande.

Skolor kan använda Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram och mer för att snabbt distribuera viktiga meddelanden, sprida goda nyheter och bygga samhällsstöd.

Det är dock svårt att göra det om din webbplats inte är socialvänlig.

Det betyder att din webbplats ska ha sociala delningsknappar integrerade så att besökare enkelt kan dela din information med resten av sitt nätverk. Den typen av enkel delning är det som gör det möjligt att starta en online-dialog och verkligen få dina föräldrar och elever engagerade. I dagens kommunikationsålder måste du ha en social strategi. Och din webbplats måste vara i centrum för den.

 

5. Din webbplats har för mycket på gång

Det finns många väldigt coola saker du kan göra på en webbplats.

Det betyder inte att du ska göra dem.

Är din webbplats full av skjutreglage, animering, rullande foton och text och mer?

Det fanns en tid då den här typen av saker ansågs innovativa. Nu betraktas det bara som rörigt och ostrukturerat.

Du vill att dina besökare ska se en tydlig navigeringsväg på din webbplats. Det betyder att de borde veta exakt vilka länkar som leder till vilka sidor. Du bör ha en uppmaning eller två som gör att de kan begära ytterligare information. Layout är viktigt. Du vill ha en webbplats som skapades med inte bara teknisk kunskap utan också ett öga för design.
Din webbplats ska ha rena linjer, mycket ledigt utrymme och en funktionell och vänlig design.

Ett bra CMS är utrustat med färdiga mallar som gör det möjligt för ett skolkommunikationsteam att upprätta designstandarder och sedan låta användare (personal, fakultet – någon innehållsskapare eller chef) sätta sin egen prägel på sin siddesign inom ramen för de bredare riktlinjerna för skolans varumärke och bild.

 

6. Din webbplats ligger ofta nere

Slutligen är det viktigt att din webbplats regelbundet är uppe och funktionell så att besökare kan komma åt den. Detta kan tyckas självklart. Tyvärr är det inte alltid fallet. Alltför många skolor hanterar frekventa webbplatsavbrott. Detta signalerar vanligtvis ett problem med din tjänsteleverantör och därigenom är inte din webbplats säker.

Din tjänsteleverantör kan använda en sämre värdtjänst som inte har tillräckligt med hästkrafter för att stödja din webbplats. Det är en lika bra anledning som någon att leta efter alternativ. Många innehållshanteringssystem levereras med kraftfulla värdpaket som erbjuder all serverkraft du någonsin kan behöva. Om något av dessa problem låter bekant är det dags att ta en ny titt på din webbplats. Prata med en tjänsteleverantör som erbjuder ett innehållshanteringssystem speciellt för skolanvändning. Du kan använda CMS för att uppnå en ren och modern layout tillsammans med system för att hålla innehållet och informationen aktuell.

 

Ignorera inte webbplatsens varningsskyltar

Nu, naturligtvis, bara för att din webbplats kan uppvisa ett eller flera av dessa varningsskyltar, bli inte förtvivlad – men ignorera inte heller. Om det är svårt att hitta information, innehållet är gammalt, ovänlighet för mobilanvändare, dålig design, undermålig hosting och oengagerade sociala medier är problem som kan och behöver åtgärdas om du vill få ut det mesta av din webbplats.

Så snabbt som webbteknologier går framåt – CMS, mobilappar, användning av sociala medier etc. – Du måste se till att din skolwebbplats förblir ett viktigt kommunikationsnav.

 

 

 

Gillade du informationen? Dela gärna

Ladda ner min ultimata FUSKLAPP - 30 sätt hemsidan tar ditt företag till högre höjder